Controlul averilor şi adoptarea unui mecanism eficient de verificare a declaraţiilor de avere a constituit o recomandare constantă a Uniunii Europene, de-a lungul procesului de aderare a României la Uniunea Europeană, fapt consemnat şi în documentul de poziţie comună al Uniunii pe domeniul justiţie şi afaceri interne (capitolul 24).
Grupul Statelor Anticorupţie al Consiliului Europei (GRECO) a adoptat o poziţie similară.
Una dintre recomandările GRECO, ca urmare a evaluării din 2005, se referea la necesitatea îmbunatăţirii mecanismului de verificare a averilor şi conflictelor de interese.
Ca urmare a acestor recomandări, unul dintre obiectivele prevăzute în Strategia Natională Anticorupţie 2005 - 2007, adoptată de Guvernul României prin H.G. nr. 231/2005, a fost Combaterea corupţiei prin mijloace administrative.

Conform planului de acţiune pentru implementarea Strategiei, una dintre măsurile aflate în sarcina Ministerului Justiţiei era revizuirea cadrului legislativ în sensul desemnării unei instituţii abilitate să verifice şi să controleze declaraţiile de avere, de interese, şi stările de încompatibilitate.
Nume  Vizite 

Vladut Marin Valeriu     30
Sogor Nicolae Liviu     30
Radulescu Elisabeta     37
Popescu Ana Daniela     37
Popa-Patrascu Valerica Elena     38
Popa-Patrascu Cosmin Florea Doru     33
Niculescu Elena Alina     38
Mustatea Cristina     35
Gugulici-Tomulescu Mariana     35
Grigoriu Alina Luminita     32
Gogioman Maria Monica     36
Dobre Manuela Maria     37
UNGUREANU LUCIAN     34
POPESCU MIRON     32
POPA LUCIA     33
PATRASCU ILIE     30
ORASANU GHEORGHE VICENTIU     33
OPREA CONSTANTIN     41
MOSTEANU LANDOR     38
IOANA MONICA AURELIA     32
Prima pagina    Urmatoarea pagina    --Pagina 1din 2--   Anterioara pagina     Ultima pagina                       Urmatoarea pagina   Anterioara pagina